fredag 12 juni 2009

Mannagrynsgröt

4 portioner

Ingredienser:
4 dl mjölk
4 matskedar mannagryn
1 kryddmått salt
Ev. sylt, socker eller äppelmos

Gör så här:
Koka upp mjölken och vispa sedan ner mannagrynen och rör om. Salta och låt koka 4-5 minuter. Rör då och då. Servera med socker och/eller sylt alternativt äppelmos.

10 kommentarer:

  1. så gott!
    gjorde det igår faktiskt, heh

    SvaraRadera
  2. Vad längesedan jag åt mannagrynsgröt. Det är JÄTTEGOTT med ljus sirap och mjölk till. =)

    SvaraRadera
  3. åh, mannagrynsgröt är underbart gott! va jätte länge sen jag åt det, måste jag kila och köpa imorn bannemej!

    SvaraRadera
  4. Tänk vad gott det kan vara ibland :)

    SvaraRadera
  5. Oj de har jag inte ätit på många år, kanske man skulle testa göra någon dag.=)

    SvaraRadera
  6. Tack! Jag älskar mannagryn! :D

    SvaraRadera
  7. Gott med mannagrynsgröt! Men hur räcker det där till 4 pers? Jag brukar göra på typ 3 dl mjölk till mig själv bara :)

    SvaraRadera
  8. den här bloggen är farlig för mig :O får mig att bli sugen på att baka xD

    SvaraRadera
  9. Mannagrynsgröt är supergott! Om man elvispar det med lingonsylt i typ 15 minuter får man klappgröt. Det är också rätt gott :)

    SvaraRadera
  10. JAG DÅLIGA NI ÄR!

    SvaraRadera